Grafkelders

 

 

 

Start
Grafdelving
Ruimen van graven
Op - en herbegraving
Grafkelders
Foto´s Grafkelders
Reactieformulier

Kwaliteit

Onze grafkelders zijn vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit beton met sterkteklasse B65. Deze hoge kwaliteit heeft als voordeel dat de wanden relatief dun zijn waardoor het gewicht van de grafkelder laag is en er dus geen zwaar materieel nodig is om de kelders te plaatsen.

De grafkelders bestaan uit losse elementen. Het voordeel hiervan is dat deze beter hanteerbaar zijn en er dus minder plaats en mankracht nodig is. Hierdoor zijn de kelders ook eenvoudig op minder ruim opgezette begraafplaatsen te plaatsen.

Elke grafkelder bestaat uit één bodemplaat, 2 zijwanden, 2 kop-platen en een afdekplaat. Alle elementen kunnen eenvoudig aan elkaar worden geschroefd. De naden worden afgedicht met kit.

 

Enkeldiep of dubbeldiep

Om een dubbel-diepe grafkelder, een grafkelder waarin twee personen boven elkaar begraven kunnen worden, te realiseren kunnen de enkel-diepe kelders eenvoudig "gestapeld" worden. De ruimte tussen de bijzettingen wordt afgesloten, zodat bij een bijzetting de eerst begravene niet zichtbaar is.

 

Afwerking

Standaard wordt de binnenzijde van de kelder afgewerkt met witte tex. De bodem wordt bedekt met siergrind.

Uiteraard behoort ook een andere kleur of het betegelen van de grafkelder tot de mogelijkheden.

 

Afmeting grafkelder enkeldiep

Buitenwerks:    2,36 x 1,00 x 0,78     Binnenwerks:    2,20 x 79,5 x 0,61

Afmeting grafkelder dubbeldiep

Buitenwerks: 2,36 x 1,00 x 1,42        Binnenwerks:    2,20 x 79,5 x 1,20

 

Levering en plaatsing

De grafkelders zijn uit voorraad leverbaar waardoor we deze op zeer korte termijn kunnen plaatsen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogeheten "portaalkraan". Deze is geheel demontabel waardoor we hiervan op bijna elke gewenste plaats gebruik kunnen maken.

 

  

 

Copyright © 2002 L.J. van Santvoort Grafdelving  

Laatst bijgewerkt: 6 november 2014